Oefentherapeut


Ellen Roede
   
In 1989 ben ik begonnen op de Opleiding oefentherapie Cesar in Den Dolder en ik ben werkzaam als oefentherapeut vanaf 1992. In eerste instantie ben ik begonnen met diverse waarnemingen in verschillende particuliere praktijken, maar ik wilde ook graag ervaring opdoen in een instelling.
Ik werd in 1993 aangenomen in een verpleeghuis in Delfzijl waar ik 5 jaar heb gewerkt. 
   

Toen werd het voor mij tijd om terug te gaan in de particuliere praktijk en ben komen werken in de dependances van de groepspraktijk oefentherapie in Hoogezand. Deze waren gevestigd in Noordbroek en Hellum. In 2000 opende ik m’n eigen praktijk in Loppersum en werd de dependance in Noordbroek overgenomen door een collega oefentherapeut. Nadat ik de dependance in Hellum eveneens liet overnemen bleef de hechte samenwerking met de groepspraktijk in Hoogezand bestaan. Naast m’n eigen praktijk in Loppersum werkte ik geruime tijd ook twee dagdelen bij oefentherapie Hoogezand om mensen uit de buurt van Hoogezand-Sappemeer, die verwezen worden voor het Netwerk Chronische Pijn, te kunnen behandelen. Inmiddels is dit overgenomen door een collega.
Mijn belangrijkste doel is een optimale balans te creëren tussen enthousiaste betrokkenheid bij het werk en de persoonlijke ontwikkeling met voortschrijdende en verdiepende inzichten, waardoor de kwaliteit van de door mij geboden zorg zo hoog mogelijk blijft. Het coachen en begeleiden van verschillende mensen met een diversiteit aan lichamelijke klachten en de oorzaken hiervan, zorgt ervoor dat ik steeds alert ben en creatief blijf denken om voor een ieder een passende oplossing te vinden voor zijn of haar klachten. Ik heb veel affiniteit met het behandelen van psychosomatische klachten. Mede door verschillende aanvullende opleidingen en cursussen heb ik steeds meer instrumenten voor handen om succesvol te zijn in het begeleiden van mensen om op een goede manier om te gaan met lichamelijke klachten.


 Powered by webXpress